Čokoláda, ručný produkt

 

Všetky naše čokolády sú vyrobené ručne, bez akejkoľvek podobnosti
čokoládam hromadne vyrábaným , neobsahuje konzervačné latky a
výroba nesleduje staré rodinné recepty .V čom je tajomstvo?
Veľmi prísna kontrola akosti a chuť pravej čokolády.

 

 

 

 

 

 

 

Viac detailov :

 

 

Kakaové bôby sa vyčistia, upražia na 105 stupňov a zbavia šupiek.
Potom sa pripraví kakaová drť,

ktorá sa melie a tým vznikne kakaová hmota.
Pridaním cukru a sušeného mlieka sa z nej stane čokoládová hmota,


ktorá sa zjemňuje valcovaním. Ďalej nasleduje proces viachodinového konšovania (miešanie) pre zlepšenie chuti a jemnosti čokolády. Nakoniec sa pridáva kakaové maslo a emulgátor. Dôležitý

proces je temperovanie – riadená kryštalizácia kakaového masla, po ktorej sa čokoláda nalieva do foriem a chladí v tuneloch. Tento spôsob výroby čokolády má tradíciu už skoro 150 rokov.